Απόπειρα Βιασμού κατήγγειλε 15 Χρόνη σε βάρος 19 χρόνου στη Λέρο

by LerosReport

Αναστάτωση προκάλεσε στο Νησί της Λερου η είδηση της σύλληψης του 19 χρόνου , έπειτα από καταγγελία 15 χρονης για απόπειρα Βιασμού της.

Η άμμεση επέμβασή του Α.Τ Λερου και του διοικητή Κωνσταντίνου Πολυδωροπουλου έφερε την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη με την κατηγορία της “προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ” !!

Η Ιστορία αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα καθώς φαίνετε από το ρεπορτάζ ότι το θύμα συζουσε στο ίδιο σπίτι,  αφού ήταν φιλη με την κοπέλα(16 χρονη) του 19 χρόνου!!

Το πρωί της 18\6 \22 Ο νεαρός εκμεταλλευόμενος την απουσία της 16χρονης προσπάθησε να συνευρεθει με την 15 χρονη, εκείνη αντιστάθηκε και τοτε εκείνος προεβει σε “θωπευσει γεννητικών οργάνων ” !!

Η ανήλικη σοκαρισμένη από την επίθεση παρέμεινε στο Σπίτι περιμένοντας την φίλη της ,πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο 19 χρονος που προσπάθησε για δεύτερη φορά να ικανοποιήσει τα ερωτικά ένστικτα του σε βάρος της Ανήλικης. 

Την κλείδωσε στην τουαλέτα,  εκείνη αντέδρασε βάζοντας τις φωνές,  χωρίς όμως αυτός να σταματήσει, συνεχίζοντας να ολοκληρώσει την “αρρωστημένη” του επιθυμία, χωρίς όμως τελικώς να τα καταφέρει. 

Γυρνώντας στο σπίτι η φίλη του φερόμενου ως δράστη,  ενημερώθηκε από την φίλη της για την απόπειρα βιασμού της και ότι τελικώς συνέβη.  Ακολουθησε καυγας αναμεσα στο ζευγαρι ,  με την 16 Χρόνη να καταγγέλλει τον φίλο της για εξυβριση και βιοπραγια (χαστούκι) !

Η αντίδραση του διοικητή του Α.Τ Λερου και η εμπειρία του γύρω από τέτοιου είδους καταστάσεις έφεραν την σύλληψη του 19 χρόνου με την αιτία του αυτοφώρου και λίγο αργότερα η Εισαγγελέας της Κω διέταξε την προσαγωγή του,  κρίνοντας πολύ σοβαρό το όλο θέμα.

Μάλιστα αποφάσισε και την προσωρινή του κράτηση μετά την απολογία του και ήδη σήμερα μεταβαίνουν στην Κω Αστυνομικοί του Α.Τ Λερου , προκειμένου να δώσουν κατάθεση για την υπόθεση αυτή!!

Απορίας άξιο πως μια 16 χρόνη μαζί με την 15 χρονη φίλη της έμεναν μαζί με τον 19 χρόνο?

Ήξεραν οι γονείς των κοριτσιών και αν Ναι τι έκαναν για να φέρουν τα κορίτσια στο σπίτι τους?

Η αλήθεια είναι ότι σε μικρές κοινωνίες πολλές τέτοιες υποθέσεις δεν “βλεπουν” το φως της δημοσιότητας,  είτε από φόβο,  είτε από ολιγωρία , αλλα πολλές φορές και  από πιέσεις που μπορεί να δέχονται τα κατά τόπου Αστυνομικά τμήματα. 

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να συγχαρούμε τη Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που έδρασε,  πράγμα που επικροτεί σύσσωμη η Λεριακη κοινωνία!

Άλλωστε σε όλους στο Νησί είναι Νωπές οι μνήμες της κακοποίησης από τους ίδιους τους τους γονείς των τριών παιδιών,  υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Ταξίαρχος και διευθυντής στη Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/Σου κ. Λουκας Θανος  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντίδραση του Α.Τ Λερου, ενώ Βουλευτές του Νομού επικοινώνησαν μαζί του προκειμένου να τον συγχαρουν,  για το πώς η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε μια τόσο ” λεπτή” υπόθεση! 

Το αίσθημα ασφάλειας των Νησιών μας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο,  ενώ “εφορία ” επικρατεί για την υπόθεση αυτή και στα κορυφαία κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας!!

Ν.Ι.

Σχετικά Άρθρα