Ευχές Νεκτάριου Σαντορινιού για το Νέο Έτος

by LerosReport

«Η φετινή χρονιά φεύγει, αφήνοντας μας με μια πικρή γεύση στα χείλη. Η δυστοπία που ζήσαμε, μας κλόνισε, άλλαξε άρδην ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε ως δεδομένο και μας έφερε αντιμέτωπους μπροστά στους πιο μεγάλους φόβους μας.

Ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε με γενναιότητα, ωριμότητα και στωικότητα τη σφοδρότητα των αρνητικών γεγονότων, ενώ παράλληλα δεν έχασε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του. Κάθε φορά που λυγίζαμε στο άκουσμα της απώλειας φίλων και οικείων μας, την ίδια ώρα σηκωνόμασταν πάλι όρθιοι, παλεύοντας, με το βλέμμα στο αύριο, αποδεικνύοντας πως η ελπίδα για ζωή είναι κύριο συστατικό της φύσης μας.

Αυτή τη χρονιά, μπροστά μας, καθημερινοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν σε ήρωες. Είδαμε τους γιατρούς του Δημοσίου Συστήματος Υγείας να δίνουν χιλιάδες καθημερινές, άνισες μάχες, και να μην εγκαταλείπουν, με αυταπάρνηση, σθένος, αφοσίωση και δύναμη ψυχής. Είδαμε τα παιδιά, που κλήθηκαν να υπακούσουν σε κανόνες πιο πάνω από το μπόι τους,  να μας δείχνουν αυτά πρώτα τον δρόμο προς την αισιοδοξία. Είδαμε συνανθρώπους μας να απλώνουν το χέρι στον διπλανό τους και να μην σταματούν, κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να χαμογελούν.

Αυτή η χρονιά, αναμφισβήτητα μας άλλαξε όλους και όλες. Προσμένοντας με ελπίδα το 2021 δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα όσα βιώσαμε σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, δεν είναι η κανονικότητα, και οι αρνητικές αλλαγές στις ζωές μας, δεν είναι το δεδομένο. Οφείλουμε στο γύρισμα της νέας σελίδας, να μην σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε τον κόσμο που θέλουμε. Μόνο έτσι θα νικήσει η ζωή, μόνο έτσι το αστέρι της νέας χρονιάς θα λάμψει πραγματικά».

Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία, Δύναμη, Αλληλεγγύη και Ελπίδα

Νεκτάριος Σαντορινιός
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής


Σχετικά Άρθρα