Ιωάννης Παππάς: Τα νησιά μας ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός.

by LerosReport

Οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Το Υπουργείο Τουρισμού επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, όπου είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Παππάς συζήτησε με την υφυπουργό  Τουρισμού την ανάγκη  εμβολιασμού κατά  προτεραιότητα  των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.  Αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την ανάδειξηcovidfreeπροορισμών και την υλοποίησηαυτού του προγράμματος πλέον με τον καθολικό εμβολιασμό, αρχικά των νησιών με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους. Οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα που αναμένεται να υποδεχτούν πλήθος επισκεπτών ,πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα ώστε να είναι προστατευμένοι και να δώσουν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά μας αποτελούν τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό.

Στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη ενημέρωσε τον Βουλευτή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τουριστικό κλάδο για την περίοδο 2020-2021 με τη λειτουργία 21 τμημάτων μετεκπαίδευσης με 5 προσφερόμενες ειδικότητες. Τα Τμήματα μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων παρέχεται δωρεάν και οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Επιπλέον ο κ. Παππάς αναφέρθηκε για το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Τουρισμού για τις ιαματικές πηγές, για το οποίο ο κ. Παππάς εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου,  μόνον όμως όταν ο φυσικός πόρος και οι εγκαταστάσεις, που θα παραχωρηθούν, έχουν ήδη λάβειΕιδικό Σήμα Λειτουργίας, διότι, σε κάθε άλλη περίπτωση, ο οικείος Δήμος, διατυπώνει αποκλειστικά και μόνον απλή γνώμη και δεν έχει δικαίωμα άρνησης.Ειδικότερα για τις πηγές που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα που καμία δεν κατέχει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας κι έτσι υπάρχει ο μεγάλος  κίνδυνος να απεμπολήσουν οι τοπικές κοινωνίες τα δικαιώματα τους. Ο κ. Παππάς ζήτησε να απαιτείται σε κάθε περίπτωση η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των πηγών από την εταιρεία του υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα