Κραυγή αγωνίας από Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία χώρα

by LerosReport

Μας ζητούν έως 11.000 ευρώ για να φύγουμε από τη χώρα

Με το χάσμα ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία να έχει διευρυνθεί και το ψυχροπολεμικό κλίμα να είναι εμφανές, οι φοιτητές από την Ελλάδα που βρίσκονται στη Μόσχα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Η ανακοίνωση του Πούτιν για επιστράτευση δημιουργεί περαιτέρω αγωνία για τους Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία.

«Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει»

Τη μεγάλη ανησυχία και την ανασφάλεια που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε η Μυρτώ Τελοπούλου που σπουδάζει εδώ και 3 χρόνια στη Ρωσία.

«Από την επιστράτευση και μετά, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Υπάρχει αγωνία και ανασφάλεια για το τι θα ακολουθήσει. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει», είπε η φοιτήτρια μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Το σοβαρότερο πρόβλημα για τους Έλληνες φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή πως τα ούτως ή άλλως ακριβά εισιτήρια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη.

Πλέον τα εισιτήρια έχουν φτάσει κοντά στα 6.000, 10.000 έως 11.000 ευρώ», τόνισε η Μυρτώ Τελοπούλου. Μια πιο … φθηνή λύση για τους Έλληνες είναι να φύγουν μέσω Αρμενίας, με τιμή γύρω στα 2.000 ευρώ.

Οι Έλληνες φοιτητές στο προπτυχιακό είναι 7 και ζητούν να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ασφαλείς σε μια περίοδο κλιμάκωσης.

Πηγή:https://www.e-radio.gr/post/219152/kraygi-agwnias-apo-ellines-foitites-sti-rwsia-xwra

Σχετικά Άρθρα