Λιμενικό-Κως: Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες μέσω Τουρκίας

by LerosReport

Συνεχίζει τις έρευνες το Λιμενικό μετά την εξάρθρωση  εγκληματικής οργάνωσης στην Κω που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους εξασφάλιζε διαμονή στο νησί και εν συνεχεία διευκόλυνε την προώθησή τους στην ενδοχώρα.

Έπειτα από συλλογή νεώτερων στοιχείων που προέκυψαν και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, απογευματινές ώρες της Κυριακής στελέχη του λιμεναρχείου Κω, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του τοπικού Λιμεναρχείου, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κω και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της ΕΛ.ΑΣ, έγινε έρευνα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, όπου εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ακολούθησε η σύλληψη της 67χρονης ιδιοκτήτριας της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης περαιτέρω πληροφοριών, βραδινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθη έξω από την ίδια μονάδα 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους εν λόγω αλλοδαπούς και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ρόλος του συγκεκριμένου αλλοδαπού στην εγκληματική οργάνωση ήταν να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Επιπλέον, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί , ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος 27χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν:

Ο 28χρονος, από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ΕΛ.Α.Σ. (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου πλησίον της μαρίνας Κω. Ο συλληφθείς, ο οποίος αναζητείτο στα όρια του αυτοφώρου, έπειτα από ενημέρωσή του από στελέχη της Λιμενικής Αρχής σχετικά με το περιεχόμενο της κατηγορίας σε βάρος του, αντέδρασε και προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση ήταν να παρέχει πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και να συνοδεύει τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στο λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο για να εισέλθουν στην ενδοχώρα.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος, ο οποίος επίσης αναζητεἰτο, συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.         

Και οι δύο αυτοί αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 187 Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση), των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/2014 και του άρθρου 148 Π.Κ. περί κατασκοπείας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του νησιού.

ΠΗΓΗ

Σχετικά Άρθρα