Με αύξηση των αφίξεων τουριστών αναμένεται να κλείσει ο Ιούνιος

by LerosReport

Με αύξηση του αριθμού των επισκεπτών αναμένεται να κλείσει και ο Ιούνιος στη Ρόδο. Τον Ιούνιο του 2019 η Ρόδος δέχθηκε 410.000 αλλοδαπούς τουρίστες και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις ενδέχεται να δεχθεί αυτή τη φορά έως και 430.000, δηλαδή 5% περισσότερους. Υπενθυμίζεται ότι και ο περασμένος Μάιος έκλεισε με 302.000 επισκέπτες και αύξηση της τάξης του 5% σε σύγκριση πάντα με το 2019.
Από την έναρξη της τουριστικής σεζόν μέχρι σήμερα, οι τουριστικές ροές κινούνται συνεχώς ανοδικά και όπως όλα δείχνουν, θα παρουσιάσουν περαιτέρω κλιμάκωση κατά την υψηλή τουριστική σεζόν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Οι πληρότητες των πτήσεων τσάρτερ είναι πλέον πολύ υψηλές ενώ η συχνότητά τους αυξάνεται. Αντίστοιχα, οι πληρότητες στα περισσότερα ξενοδοχεία είναι ήδη πολύ υψηλές σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς και προβλέπεται ότι σε λίγο καιρό από τώρα οι ελεύθερες κλίνες θα είναι δυσεύρετες.
Η σεζόν-τουλάχιστον μέχρι στιγμής -εξελίσσεται σύμφωνα με το καλό σενάριο, το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει κανείς.
«Οι ρυθμοί της φετινής σεζόν είναι υψηλοί από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζαμε ότι η ζήτηση για τη Ρόδο είναι υψηλή, δεν μπορούσαμε όμως να προβλέψουμε από την αρχή ακριβώς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Και ο Ιούνιος θα κλείσει με αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, όπως όλα δείχνουν και η αυξητική αυτή τάση των αφίξεων θα έχει -εκτός απροόπτου -συνέχεια», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος σημείωσε ότι ενδεχομένως να επηρεάσει την πορεία της κίνησης το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια της Ευρώπης, που έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται πτήσεις, πρόβλημα το οποίο δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής τη Ρόδο σε σύγκριση με άλλους προορισμούς του εξωτερικού. Πάντως, το μόνο «τρωτό» σημείο της τουριστικής σεζόν μέχρι στιγμής είναι η ακρίβεια και η αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.
Οι αυξήσεις των τιμών οδηγούν μοιραία και στην αύξηση του κόστους του τουριστικού πακέτου. Η επιβάρυνση για όσους δεν έχουν κλείσει το πακέτο των διακοπών τους με τις παλιές τιμές θα είναι σαφώς μεγαλύτερη, πράγμα το οποίο αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο όσον αφορά στις νέες κρατήσεις.
Δημοσιεύματα για την ακρίβεια στην Ελλάδα και σε ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, υπάρχουν σε γερμανικά ΜΜΕ και σε ΜΜΕ άλλων χωρών χωρίς να λείπουν συγκεκριμένες αναφορές για τη Ρόδο.
Σύμφωνα με την Bild, η τιμή του πακέτου διακοπών για τη Ρόδο αυξήθηκε το 2022 κατά 27% σε σύγκριση με το 2021 (2071 έναντι 1634 ευρώ) ενώ σε προορισμούς της Τουρκίας η αύξηση της τιμής του πακέτου μπορεί να φτάνει έως και 45%.
H αύξηση των τιμών αποτελεί θέμα συζήτησης και σε ομάδες στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ενημερωτικών σάιτ και εντύπων.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ορισμένοι αναφέρουν ότι οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρόδο αυξήθηκαν δραστικά και άλλοι επισκέπτες σημειώνουν ότι δεν διέκριναν καμία απολύτως διαφορά στις τιμές σε σύγκριση με το παρελθόν.

Πηγή:https://www.dimokratiki.gr/22-06-2022/me-ayxisi-ton-afixeon-toyriston-anamenetai-na-kleisei-o-ioynios/

Σχετικά Άρθρα