Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου- Απεβίωσε ο Ιατρός Νευρολόγος Κάλλιστος Αννάκης

by LerosReport

Τη Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ρόδου.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ενημερωθήκαμε σήμερα, για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Ιατρού Νευρολόγου Κάλλιστου Αννάκη του Ιωάννη και της Κωνσταντίνας, τέως μέλος του Ι.Σ.Ρ. με Α.Μ. 775 που έφυγε σε ηλικία εξήντα τεσσάρων (64) ετών.

Ο αείμνηστος ήταν ένας εξαίρετος και αγαπητός επιστήμονας της ιατρικής και ένας σπουδαίος άνθρωπος που το τραγικό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, στην κοινωνία της Ρόδου και ευρύτερα σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο εκλιπών Ιατρός διακρινόταν για τις ιδιαίτερες αρετές του, καθώς ήταν απλός, ταπεινός και προσηνής. Ένας ακέραιος άνθρωπος, με αγάπη για τη ζωή και αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη την οποία υπηρετούσε με πίστη και αυταπάρνηση. Ένας εξαίρετος ιατρός που ήταν πάντα χαμογελαστός, καλοσυνάτος, γενναιόδωρος και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, στους ασθενείς του και σε όλη την κοινωνία. Υπηρέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του αγαπημένου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και προσέφερε τα μέγιστα από διάφορες θέσεις ευθύνης από το έτος 2005 – 2014 σε τρεις συνεχόμενες θητείες. Την περίοδο 2012 – 2014 διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ενώ την ίδια περίοδο ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου υπηρετώντας από την θέση του Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ».

Ο Κάλλιστος Αννάκης γεννήθηκε το 1957 στα Λάερμα της Ρόδου.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Ιταλίας «La Sapienza» και στις 18 Δεκεμβρίου 1992 απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής.

Στις 8 Φεβρουαρίου 1994 λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Ιταλίας την άδειας ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος και στις 2 Μαρτίου 1994 του χορηγήθηκε η αντίστοιχη άδεια για την άσκηση της Ιατρικής στην Ελληνική Επικράτεια από το τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Στις 9 Μαρτίου 1994 εγγράφεται για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Υπηρέτησε στο Περιφερειακό Ιατρείο της νήσου Κάσου από 16 Ιουνίου 1994 έως και 15 Ιουνίου 1995 εκπληρώνοντας με επιτυχία την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου.

Το διάστημα 20 Ιουλίου 1996 μέχρι και το 2001 ειδικεύθηκε στη Νευρολογία όπου αρχικά υπηρέτησε στο θεραπευτήριο της Λέρου και εν συνεχεία στο Ηράκλειο της Κρήτης και μετέπειτα σε Νευρολογική κλινική σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 λαμβάνει τον τίτλο της ειδικότητας της Νευρολογίας από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε την ιατρική με συνέπεια και αυταπάρνηση, πρόθυμος να βοηθήσει όλους τους ασθενείς του νυχθημερόν.

Για πολλά χρόνια διατηρούσε ιδιωτικό νευρολογικό Ιατρείο στην πόλη της Ρόδου και υπηρέτησε σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία όπως το ΙΚΑ, το ΤΑΞΥ, το ΤΕΒΕ, τον ΟΠΑΔ, τον Οίκο Ναύτου και άλλα. Συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις ιατρικές

ομάδες παροχής υπηρεσιών σε πολλά νησιά καθώς επίσης και σε πολλές εθελοντικές ιατρικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Τον Αύγουστο του 2018 μετεγγράφει στον Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου αφού διορίστηκε στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο νευρολογικό τμήμα του Κρατικού Θεραπευτηρίου Γενικού Νοσοκομείου Λέρου.

Ο αγαπημένος μας Κάλλιστος έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τους τελευταίους μήνες αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στο πλευρό της αγαπημένης του κόρης Μαριλένας που τόσο αγαπούσε.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ιατρού και όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Καλό ταξίδι, φίλε και συνάδελφε Κάλλιστε…

Αιωνία σου η Μνήμη.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης                           Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα