601 προσλήψεις θα γίνουν στους δήμους της Δωδεκανήσου – 45 στην Λέρο

by LerosReport

Στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας

Έτοιμα όλα για τη νέα Κοινωφελή Εργασία με 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης στους 332 δήμους της χώρας, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στις υπηρεσίες υπουργείων, στις Μητροπόλεις και σε άλλους φορείς.

Από το υπουργείο Εργασίας, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να φτάσει τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ  ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.

Το πρόγραμμα αφορά 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης  και  καλύπτει δεκάδες ειδικότητες. Οι ωφελούμενοι καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Η απασχόληση είναι 8μηνη και ο στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνιων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στους δήμους της Δωδεκανήσου θα είναι συνολικά 601 οι προσλήψεις, που κατανέμονται ανά δήμο ως εξής:
– Αγαθονησίου 11
– Αστυπάλαιας 18
– Καλύμνου 75
– Καρπάθου 24
– Κάσου 24
– Κω 71

– Λειψών 19
– Λέρου 45
– Μεγίστης 11
– Νισύρου 18
– Πάτμου 23
– Ρόδου 219
– Σύμης 18
– Τήλου 14
– Χάλκης 11.

Πέραν αυτών θα γίνουν προσλήψεις και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (συνολικά 4.073 σε όλες τις περιφέρειες), στα κέντρα Πρόνοιας, στις μητροπόλεις, στα αθλητικά κέντρα και αλλού.
 

Πηγή:www.rodiaki.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment