ΛΕΡΟΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

by LerosReport

3ήμερο ταξίδι επαφών Στέλιου Λουλουδιά στην Αθήνα

Συνάντηση με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε στην Αθήνα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λέρος Νέα Αρχή»  Στέλιος Λουλουδιάς, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Καραμπάτη και Γιώργο Τραμπούλη.

Πρώτος σταθμός το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης.

Σε δίωρη σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μάνο Λογοθέτη και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Βαγγέλη Κωνσταντίνου θέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λέρου, τόσο από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία, όσο και από την παραβατική συμπεριφορά των προσφύγων και μεταναστών. Διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας για το ισχύον ωράριο (7 το πρωί με 9 το βράδυ) θεωρώντας ότι επιβαρύνει υπέρμετρα τους οικισμούς Λακκίου, Τεμενίων και Ξηροκάμπου.

Ο κ. Λογοθέτης δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Πιπέρη, με την οποία θα ζητήσει την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, τη διασφάλιση της τήρησης του ωραρίου και της καταγραφής των παραβατικών συμπεριφορών στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, ώστε οι κάτοικοι της Λέρου να μπορούν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υφίστανται.

Δεύτερος σταθμός το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συζητήσαμε με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη προβλήματα που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τη Λέρο, όπως η επισκευή του φράγματος στο Παρθένι και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία στη Λέρο.

Τελευταίος σταθμός το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη συζητήσαμε τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας της Λέρου, ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στο νησί.

Αναμένουμε τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής  με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Λέρο μας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment