Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης ετοιμάζεται να υποβάλει η Hertz Global Holdings

by LerosReport

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης ετοιμάζεται να υποβάλει η Hertz Global Holdings, εάν δεν καταφέρει να διευθετήσει  το χρέος της και να πάρει μία περίοδο χάριτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται σε συνομιλίες με κάποιους από τους δανειστές της, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και η επιχείρηση ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Hertz θα μπορούσε να καταθέσει το αίτημα ακόμη και σήμερα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Η αίτηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ επεξεργάζεται το σχέδιο για τη πληρωμή των δανειστών της.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που συνδέονται με την Covid-19 αλλά και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση έχουν δώσει χτύπημα στα έσοδα της εταιρείας, κυρίως του τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο διάσωσης 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες, η Hertz δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα ενώ ο κύριος αντίπαλός της, η Avis Budget Group Inc., είχε πιο ισχυρό ισολογισμό καθώς ξέσπασε η κρίση.

Η εταιρεία, με έδρα στην Estero της Φλόριντα, διαπραγματεύεται και με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για την πιθανότητα διάσωσης.

Η Hertz, αρχικά γνωστή ως Rent-a-Car Inc., ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1918. Λειτουργούσε σε 12.400 τοποθεσίες παγκοσμίως τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: greekmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment