Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπεται το ψάρεμα, το κυνήγι και οι υπόλοιπες δραστηριότητες ψυχαγωγίας

by LerosReport

Διευκρινίσεις για το αν επιτρέπεται το ψάρεμα, το κυνήγι και οι υπόλοιπες δραστηριότητες ψυχαγωγίας, καθώς και για τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, στο πλαίσιο του γενικού lockdown που ανακοινώθηκε, έδωσε σήμερα 6/11/2020 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Σάββατο στις 6 το πρωί και για 3 εβδομάδες τίθεται σε ισχύ μία οριζόντια διαδικασία αναστολής δραστηριοτήτων για ολόκληρη τη χώρα με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η διαδικασία αυτή μοιάζει σημαντικά με αυτή της άνοιξης με δύο βασικές διαφορές.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τόνισε χαρακτηριστικά ότι η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν εμπίπτει στους λόγους μετακίνησης. Επαναλαμβάνοντας ότι «δεν επιτρέπεται το κυνήγι, δεν επιτρέπεται το ψάρεμα». Οι έλεγχοι, όπως αναφέρει, θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 150 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες θα φτάσει πλέον τα 300. Σε όσους λοιπόν δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η επαγγελματική αλιεία, θεωρείται πρωτογενής παραγωγή, και επιτρέπεται κανονικά, δείτε περισσότερα στη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Π. Σταμπουλίδη εδώ

Πηγή: boatfishing.gr

Σχετικά Άρθρα