Δ/Τ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

by LerosReport

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή κατασκευής της νέας δομής προσφύγων-μεταναστών.

Σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκτελώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκε στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα δομή Προσφύγων – Μεταναστών, παρουσία των Αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ. καθώς και συμπολίτες μας, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, όχι μόνο για την κατασκευή της νέας δομής, αλλά και για το γεγονός ότι η έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών

ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ συνέπεσε με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας του COVID-19, γεγονός που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ τόσο στη Δημοτική Αρχή Λέρου, όσο και στους κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Κόλιας στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους τόνισε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κατασκευαστεί η νέα δομή, επισημαίνοντας όχι μόνο την περιβαλλοντική καταστροφή όπου προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα «έκτρωμα» σε έκταση 64 στρεμμάτων, αλλά και την μείωση του πληθυσμού των διαμενόντων στην υπάρχουσα δομή, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την κατασκευή νέας μορφής τύπου ΦΥΛΑΚΗΣ.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου σχολίασε την απουσία σχεδόν όλων των μελών της Αντιπολίτευσης (πλην των κ. Σοροκάκη – Διαμαντάρα), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή Λέρου δίνει το «παρών», εκτελώντας τις αποφάσεις του Δ.Σ., όταν ο κ. Λουλουδιάς και οι υπόλοιποι «επαναστάτες του facebook» είναι ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΩΝ μη σεβόμενοι την απόφαση που και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει.

Τελικά ποιοι είναι αυτοί που διασπείρουν ανυπόστατες φήμες στους συμπολίτες τους και ποιοι ψεύδονται;

Ας βγάλει ο Λεριακός Λαός τα συμπεράσματα του.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του Δήμου και όλους όσοι παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση προκειμένου να υπερασπιστούμε το νησί μας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της κατασκευής του νέου κέντρου.

Σχετικά Άρθρα