ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΡΟΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

by LerosReport

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Σύμφωνα με την εκτενή αναφορά στους πρόσφυγες – μετανάστες οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν συνωστισμένοι στις δομές φιλοξενίας του νησιού και ανέρχονται στα 2722 άτομα αλλά και το μείζον θέμα της δημιουργίας των κλειστών δομών, ο επικεφαλής της παράταξης “Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει” Γιάννης Σοροκάκης πρότεινε τα εξής:

  • 1. Άμεση αποσυμφόρηση του αριθμού στο ΚΥΤ Μεταναστών.
  • 2. Καμία ανάπτυξη/επέκταση και νέα δομή HOT SPOT.
  • 3. Παραμονή σε “καραντίνα” 14 ημερών με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για όλους τους εργαζόμενους που έρχονται με σκοπό να εργαστούν στο HOT SPOT από άλλες περιοχές της χώρας, όπως Αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό.
  • 4. Επαναγνωστοποίηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ όσον αφορά στην επέκταση λειτουργίας του κέντρου προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας, την Διοίκηση του ΚΘΛ και την Διοικήτρια του HOT SPOT .
  • 5. Διακοίνωση προς στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι δεν πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός διαμονής μεταναστών σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία.
  • 6. Συμφωνούμε με την λειτουργία υγειονομικού χώρου ως “καραντίνα” αλλά και για την περίθαλψη κρουσμάτων και νοσούντων από κορωνοϊό.

Μπροστά στις αποφάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, σχετικά με το φλέγον ζήτημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στις τοποθετήσεις και τις αξίες που υποστηρίζουμε εξ’ αρχής ως παράταξη, πάνω στις αρχές της αλήθειας, της προοπτικής και των έντιμων ξεκάθαρων θέσεων μας.

Γιάννης Σοροκάκης

Επικεφαλής της παράταξης “Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει”.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment