ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ:ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ –ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

by LerosReport

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι ο Δήμος Λέρου  εντάχθηκε στην Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεώργιου Ζερβού.

Ο Δήμος Λέρου με την προμήθεια δωρεάν κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενισχύει τη μετακίνηση με ποδήλατα, καθώς εγκρίθηκε σχετικό πρόγραμμα που επιχορηγεί τον Δήμο με 241.900,55 ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης. Στην παρούσα φάση, περιλαμβάνονται πέντε (5) σημεία χωροθέτησης των σταθμών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, τα οποία θα εξυπηρετούν 30 ηλεκτρικά ποδήλατα.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα επιτρέπουν την αυτόματη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού, που θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Λέρου.

“Μετά από πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού φιλοπεριβαλλοντικού έργου με στόχο  να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της περιοχής μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

 Όπως ανέφερε ο κ. Κόλιας “ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση του Δήμου μας αλλά και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας”.

Ο κ. Δήμαρχος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Ειδικό Γραμματέα, στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και στις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα