Ενημέρωση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κλήμη Κωνσταντίνο

by LerosReport

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κλήμης Κωνσταντίνος μετά από έλεγχο που έκανε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας θέλησε να ενημέρωση την κοινωνία της Λέρου για την κατάσταση την οποία συνάντησε.

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστικα από τους συναδέλφους μου μέλος του Δ.Σ. του ΔΟ.ΠΑΙ.ΣΑΠ Λέρου. Αυτό το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας. Θέλοντας να ενημερωθώ για την κατάσταση των γηπέδων, για τα υφιστάμενα προβλήματα και για τις ενέργειες συντήρησης που ενδεχομένως έχουν προγραμματιστεί, ζήτησα από την πρόεδρο του ΔΟ.ΠΑΙ.ΣΑΠ να συναντηθούμε για να ενημερωθώ σχετικώς. Στο αίτημά μου αυτό ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία η πρόεδρος, κα Μαριέττα Κανάρη, συνοδευόμενη φυσικά μετά του Δημάρχου. Διότι, ως γνωστόν, ο κύριος Δήμαρχος Λέρου, ενώ έχει κατανείμει ξεχωριστές εξουσίες στα μέλη του συνδυασμού του, επιλέγει μονίμως να μην τους αφήνει περιθώριο ελεύθερης δράσης, ελέγχοντας τις κινήσεις τους, ακόμη και για τις πιο απλές διαδικασίες.

Προτρέποντας λοιπόν τους ανωτέρω να ελέγξουν την κατάσταση των γηπέδων και ζητώντας τους να μου δώσουν μία συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία τα γήπεδα θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στο κοινό, σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι στις παρούσες συνθήκες ντροπής και εγκατάλειψης, ο Δήμαρχος Λέρου μου απάντησε ότι «είμαι Δήμαρχος και εγώ θα αποφασίσω αν και πότε τα γήπεδα θα συντηρηθούν, είτε σε 1, είτε σε 2 χρόνια», επιμένοντας με αυτόν τον τρόπο να νομίζει ότι το αξίωμα του Δημάρχου λειτουργεί κατά το ¨αποφασίζω και διατάζω¨, παραγκωνίζοντας έτσι τόσο την ίδια την πρόεδρο του ΔΟ.ΠΑΙ.ΣΑΠ, την οποία ο ίδιος επέλεξε,  η οποία είναι υπεύθυνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο και τον ίδιο τον οργανισμό.

Θλίβομαι πραγματικά που ενώ υπάρχουν στο παρόν δημοτικό συμβούλιο πρόσωπα ικανά να αναλάβουν ευθύνες και δράση για το καλό του τόπου, ο Δήμαρχος Λέρου αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη του νησιού και αντιτίθεται εντόνως σε όποια πρόταση προβάλλεται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ντρέπομαι που ενώ είμαι μέλος ενός οργανισμού, στον οποίο έχω τις γνώσεις και την διάθεση να εργαστώ για να τον εξελίξω, τουναντίον δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όντας δέσμιος των επιθυμιών και ορέξεων του Δημάρχου.

Φτάνουμε στο σημείο λοιπόν να πρέπει να προτείνουμε στο επόμενο Δ.Σ. τον καθαρισμό και την ευταξία των γηπέδων, κάτι που θα έπρεπε να ήταν όχι απλά αυτονόητο, αλλά καθημερινό μέλημα των υπηρεσιών του Δήμου.

Προς την ορθότητα των προαναφερομένων, παρακαλώ και προκαλώ όποιος από τους πολίτες επιθυμεί να ελέγξει.

Με τιμή

Κωνσταντίνος Κλήμης

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment