Φόρος τιμής του Ιωάννη Παππά από το βήμα της Βουλής στον Δημήτρη Κρεμαστινό και ομιλία για το νομοσχέδιο του Υπ. Μετανάστευσης

by LerosReport

Ο  ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου,  Ιωάννης Παππάς,  στην έναρξη της  ομιλίας χθες στη Βουλή των Ελλήνων για το υπό ψήφιση Μεταναστευτικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε στην  απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, η αυγή της σημερινής ημέρας, επεφύλαξε μια θλιβερή είδηση για όλους τους Δωδεκανήσιους. Τα χαράματα έχασε τη μάχη, που πολύ γενναία έδινε, επί 40 και πλέον μέρες ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, τίμησε με την παρουσία του το Κοινοβούλιο μας, διετέλεσε θυμίζω αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης διετέλεσε Υπουργός Υγείας με σημαντικότατο έργο.  Ο Δωδεκανησιακός λαός τον τίμησε  και τον εξέλεξε  Βουλευτή 6 φορές αποδεικνύοντας έμπρακτα την αναγνώριση του έργου του στα νησιά μας. Υπήρξε ένας διακεκριμένος επιστήμονας με διεθνή καταξίωση, καθηγητής Καρδιολογίας σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

Ξεχώριζε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Η απλότητα και η καλοσύνη του εντυπωσίαζαν όλους όσους τον γνώριζαν. Με τιμούσε με τη φιλία του, εμένα και την οικογένεια μου. Προσέφερε πολλά στην ακριτική Δωδεκάνησο και θέλω και από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, που με τόση σοβαρότητα και συνέπεια υπηρέτησε, να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του, Τζένη Κρεμαστινού, και στους οικείους του».

Η ομιλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά τον φόρο τιμής που απέδωσε από το βήμα της Βουλής στον Δημήτρη Κρεμαστινό ο Ιωάννης Παππάς αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου , επιτιθέμενος παράλληλα στην αντιπολίτευση και τις ιδεοληψίες της.

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσον μίας μεγάλης κρίσης η οποία είναι κυριολεκτικά παγκόσμια. Μίας κρίσης που ξεκίνησε ως υγειονομική και συνεχίζεται ως οικονομική και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μετατραπεί σε κοινωνική. Η κρίση αυτή μας έμαθε και συνεχίζει να μας μαθαίνει και να μας υπενθυμίζει πολλά.

Και θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα που τηρούν στο έπακρο τον όρκο του Ιπποκράτη και σώζουν ζωέςΘα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εκείνους τους ανώνυμους που δίνουν καθημερινά μάχη σε μία καθημερινότητα που αλλάζει ραγδαία και απρόβλεπτα. Η καθημερινότητα και όσα ξέραμε μέχρι σήμερα αλλάζουν επίσης. Ένα πράγμα δεν αλλάζει δυστυχώς. Οι ιδεολογικές εμμονές, ο λαϊκισμός και οι στερεοτυπικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν κάποιες λέξεις και έννοιες που προκαλούν αναφυλαξία κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Κλειστές δομές, επαναπροωθήσεις, απελάσεις, αποτροπή, έλεγχος, εθνική ασφάλεια και άλλα. Το καταλαβαίνουμε γιατί είναι πολιτική και ιδεολογική επιλογή σας.

Διαφωνούμε ιδεολογικά γιατί είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και τα συμφέρονται των Ελλήνων πολιτών.

Ούτε να εξυπηρετούμε τις ιδεοληψίες μας, ούτε τις κάθε λογής ΜΚΟ όπως κάνατε.

Με το νομοσχέδιο που καλούμαστε να ψηφίσουμε γίνεται ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.Τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Οι ροές έχουν ήδη περιοριστεί χάρη στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας από τους λιμενικούς μας που μέρα-νύχτα στέλνουν μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και αυτά φυλάσσονται.Τον Απρίλιο είχαμε μόνο 39 αφίξεις, δηλαδή, μείωση 99% των ροών, ενώ στο α’ τετράμηνο του χρόνου οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με το 2019.

Ξεκίνησαν να γίνονται επιστροφές όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους.

Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση απόφασης για τις αφίξεις και για το άσυλο.Το κράτος είναι παρόν και λειτουργεί.

Δείχνει ότι η χώρα μας δεν είναι ούτε ξέφραγο αμπέλι, ούτε η γη της επαγγελίας.Οι χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος κόστιζαν σε επιδόματα και διαμονή για αιτήσεις που τελικά απορρίπτονταν.

Η λογική της άκριτης παροχής επιδομάτων και της πληρωμένης διαμονής σε ξενοδοχεία σταματάει.Κάποιοι δυσαρεστούνται γιατί κέρδισαν από αυτά. Παράλληλα μπαίνει μία τάξη στο άμαρτωλό χάος των ΜΚΟ.

Είναι οι ΜΚΟ που τόσα χρόνια βολεύτηκαν με το μπάχαλο που επικρατούσε και διαχειρίστηκαν εκατομμύρια.

Άνθρωποι πλούτισαν εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και δημιουργήθηκαν περιουσίες στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων που ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Ο ανθρωπισμός σταματούσε εκεί που ξεκινούσε η ασυδοσία των ΜΚΟ.

Με το Ηλεκτρονικό Μητρώο ΜΚΟ θα μπει επιτέλους μία τάξη και η ασυδοσία σταματάει.

Η μεγάλη αλλαγή γίνεται με τις κλειστές Ελεγχόμενες Δομές στα 5 νησιά. 

με Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές.

Η αναρχία των ανοιχτών δομών και των κέντρων διερχομένων τελειώνει.Με ειδικό σύστημα για έλεγχο εισόδου και εξόδου και για την ταυτοποίηση όποιου ζητάει άσυλο.Με ειδικούς χώρους φιλοξενίας για τις ευάλωτες ομάδες. Με δομές στην ενδοχώρα που η διοίκηση δεν θα είναι προνόμιο των ΜΚΟ αλλά διοικητών.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει σχέδιο συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο.

Πολλοί αρέσκονται στο να αναλύουν τα δικαιώματα όσων έρχονται στη χώρα μας.Ποτέ όμως για τα δικαιώματα όσων ζουν, εργάζονται, μοχθούν και παράγουν σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, σήκωσαν δυσανάλογο βάρος σε αυτή τη μεταναστευτική κρίση.Δυστυχώς θα σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό.

Ως ελάχιστη ανταπόδοση λοιπόν, με το νομοσχέδιο του υπουργείου διατίθενται 50 εκατομύρια ευρώ στους δήμους που εμπλέκονται.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ταμείο αλληλεγγύης το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με 25 εκατ. ευρώ για να στηρίξει έργα στους Δήμους που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

Το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης είναι πάνω απ’ όλα εθνικό.

Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο γείτονάς μας και τι προσπαθεί να κάνει με τις μεταναστευτικές ροές.

Άκουσα δυστυχώς συναδέλφους να ασκούν κριτική για το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν μετανάστες με καταμαράν εκτός αν θέλατε να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Καστελόριζο, τη Σύμη και το Φαρμακονήσι.

Η ουσία του θέματος είναι ότι αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας με τα μεταναστευτικά ρεύματα ή υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί το γεγονός ότι τα κυκλώματα λαθροδιακινητών πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κυκλώματα προκαλούν στημένα επεισόδια και εστίες έντασης στις δομές.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την αποκατάσταση της τάξης σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που διαχειρίζεται η Ελλάδα και η ανευθυνότητα των προηγουμενων ετών μας κόστισε

Είναι παράλληλα και ένας τρόπος να δείξουμε στους νησιώτες μας ότι δεν είναι μόνοι τους.Κάποιοι εργάζονται και βάζουν τις συνθήκες διαβίωσης και το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών μας πάνω από οποιαδήποτε ιδεοληψία πάνω από οποιοδήποτε συμφέρον.

Γιατί το συμφέρον της Ελλάδας, είναι αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν ζητάω από την αντιπολίτευση να στηρίξει ένα σωστό νομοσχέδιο, είναι ανώφελο.

Έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν βάζατε τις ιδεοληψίες και τις εμμονές σας πάνω απ’ όλα. Δεν θα περίμενα κάτι αντίθετο.

Ιωάννης Παππάς

Βουλευτή Δωδεκανήσου , ΝΔ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment