Γιάννης Παππάς για την αντιμετώπιση του κοροναϊού: Ζούμε ξανά τη γέννηση του ελληνικού φιλότιμου

by LerosReport

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Δημήτρη Κουνιά, μίλησε ο βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς, με αφορμή τόσο τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού στην οικονομία και τον τουρισμό, όσο και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή.«Αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι» ανέφερε ο Γιάννης Παππάς, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία τις οδηγίες για τον κοροναϊό κάνοντας λόγο για την αναγέννηση του ελληνικού φιλότιμου και το τέλος του «ωχαδερφισμού».

«Ζούμε ξανά τη γέννηση του ελληνικού φιλότιμου, κάτι που δίνει μία ελπίδα σε όλους μας, γιατί τα τελευταία χρόνια αυτό δυστυχώς είχε χαθεί και είχε βγει στην επιφάνεια ο «ωχαδερφισμός», κάτι το οποίο τελειώνει τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο «γαλάζιος βουλευτής έκανε ειδική αναφορά στο πώς αντιμετωπίζει πλέον η ελληνική κοινωνία όσους εργάζονται μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον.

«Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι τη δύσκολη δουλειά που εκτελούν καθημερινά και έπρεπε δυστυχώς να μπούμε σε μία τέτοια κρίση για να αντιληφθούμε τι κάνουν οι συμπολίτες μας» τόνισε, ενώ ανέφερε συνεχίζοντας «ο λιμενικός, ο αστυνομικός, ο νοσηλευτής, ο γιατρός, ακόμα και ένα παιδί που κάνει delivery. Αισθανόμαστε πόσο δύσκολο είναι το έργο τους».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για την τουρκική επιθετικότητα και τις κινήσεις Ερντογάν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς ζούμε χρόνια με το αίσθημα της επικινδυνότητας από την απέναντι πλευρά, είναι κάτι το οποίο γνωρίζουμε, δεν είναι πρωτόγνωρο» επισημαίνοντας τις τελευταίες παραβιάσεις που έγιναν από τουρκικά αεροσκάφη, πάνω από τη Ρόδο.

Ο Γιάννης Παππάς παράλληλα στάθηκε και στον συνδυασμό της τουρκικής επιθετικότητας με τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας του κοροναϊού. «Ο «βασιλιάς» απέναντι αποδείχθηκε ότι είναι γυμνός και δυστυχώς αρχίζει να είναι και ανεξέλεγκτος. Είναι κάτι που το βλέπουμε. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τα νησιά που είναι κοντά στα παράλια, όπως το Καστελόριζο, η Σύμη και η Κως, είναι ότι το πρόβλημα απέναντι με τον ιό είναι τεράστιο και ανεξέλεγκτο» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα κρούσματα είναι χιλιάδες και τα θύματα είναι πολύ περισσότερα. «Αυτή τη στιγμή ο γείτονάς μας για να κρατηθεί στην εξουσία κάνει πράγματα που ίσως είναι και επικίνδυνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από την ελληνική πλευρα, σημείωσε: «Εμείς στέλνουμε το μήνυμά μας, ότι λειτουργούμε δυναμικά ως κράτος και μέσω των διπλωματικών οδών αλλά και ότι υπάρχει φρούρηση των συνόρων μας και αποτροπή. η οποία γίνεται από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τα ηνία της χώρας».

Στάθηκε ιδιαίτερα δε στους ανθρώπους που βρίσκονται στα σύνορα, λέγοντας: «Όταν επισκέφθηκα τα λιμεναρχεία και τις βάσεις στα νησιά όπου είδα το ηθικό των ανθρώπων να είναι δυνατό και ακμαίο, γιατί τώρα μπορούν να εκτελούν πραγματικά τη δουλειά τους, να φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας μας».

Ο Γιάννης Παππάς στάθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού στην οικονομία των Δωδεκανήσων και στο μεγάλο πλήγμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τους φορείς των νησιών και με τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

«Σημαντικό το πρόβλημα για τον τουρισμό γιατί αποτελεί το 96,5% του ΑΕΠ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι είναι δύσκολη η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τουρισμού, ενώ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα κρίσιμο το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Παράλληλα επισήμανε τα ρίσκα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος των Δωδεκανήσων που ασχολείται με τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα τα ειδικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν μόλις επιτραπεί η λειτουργία των ξενοδοχείων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τέλος το αίτημα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το οποίο διατύπωσε με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν το Πάσχα, ως ένα μέτρο για να περιοριστεί η ύφεση και τα προβλήματα για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων.

ΠΗΓΗ:parapolitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment