Ιωάννης Παππάς: Είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενίσχυση των τοπικών μας προϊόντων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

by LerosReport

Η οικονομία του τόπου μας στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό και από ότι δείχνουν οι εξελίξεις θα χαθεί σημαντικό μέρος από τη φετινή σεζόν (αν όχι ολόκληρη) και είναι ορατός ο κίνδυνος σοβαρών οικονομικών «πληγών» που θα αφήσει η πανδημία για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων των νησιών μας και των εργαζομένων τους

Είναι αναγκαία όσο ποτέ , η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη , η ενίσχυση των τοπικών μας προϊόντων και των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας. Η επιλογή τοπικών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, ισχυροποιεί την οικονομία των νησιών μας και αμβλύνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης από την πανδημία.

Απαιτείται η συστράτευση όλων των αρμοδίων όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμοι, οι Ένωσεις Ξενοδόχων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αλλά και όχι μόνο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κλίμα συνεργασίας και σύμπραξης με στόχο την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής. Απαιτείται επιπλέον μια ευρεία καμπάνια από την Περιφέρεια μας, προς τους συμπολίτες μας για την καλλιέργεια κλίματος επιλογής κι εμπιστοσύνης στα τοπικά μας αγαθά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου μας.

Θεωρώ υποχρέωση όλων μας, να στηρίξουμε τον τόπο μας, να τιμούμε τα δωδεκανησιακά αγαθά που παράγονται στα ευλογημένα νησιά μας και να προτιμούμε για τις αγορές μας τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας μας.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment