Κορωνοϊός – Τσιόδρας: 74 νέα κρούσματα- 966 ασθενείς- 28 νεκροί

by LerosReport

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 966. Συνολικά έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι στη χώρα μας. 23 άνδρες – 5 γυναίκες. Το 89% των θυμάτων έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Το 86% από αυτούς είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Επιπλέον 52 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας ότι μια από τις νίκες αυτές είναι ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί τέσσερις ασθενείς.

Αναφέρθηκε επίσης στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε ενώ ήταν θετική στον κορωνοϊό. «Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται από όλους μας», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment