Λέρος: Ζητούν συγγνώμη για τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος λιμενικών

by LerosReport

Συγγνώμη για τα επεισόδια που είχαν προκληθεί το 2016, σε βάρος λιμενικών, ζήτησαν δημοσίως ο δήμαρχος Λέρου και δύο ακόμα κάτοικοι του νησιού.

Τα επεισόδια είχαν γίνει στο λιμάνι του Λακκίου, όταν οι κάτοικοι του νησιού είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την αποβίβαση μεταναστών στο νησί.

Στη δήλωσή τους, αναφέρουν τα εξής:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες Μιχαήλ Κόλιας του Ευθυμίου, Δήμαρχος Λέρου,  Βασίλειος Μεραμπελιώτης του Εμμανουήλ και 3) Χρήστος Συριδάκης του Κωνσταντίνου, άπαντες κάτοικοι Λέρου με την παρούσα μας δηλούμε προς τους: 

1) Σακελλάριο Μπιλλήρη του Αντωνίου, 

2) Ελευθέριο Βουλγαράκη του Αποστόλου, 

3) Ιωάννη Μαυρουδή του Παύλου, 

4) Γρηγόριο Πασχαλίδη του Γεωργίου, 

5) Χρήστο Λουδοβάρη του Κωνσταντίνου, 

6) Απόστολο Μπασδάνη του Δημοσθένη, 

7) Γεώργιο Φιλίππου του Επαμεινώνδα, 

8) Θεόδωρο Καρβουνιάρη του Αναστασίου, 

9) Λεωνίδα Μπακαούκα του Χρήστου, 

10) Παναγιώτη Καλπάκη του Δημητρίου, 

11) Γεώργιο Μαντζάρη του Βαλάση, 

12) Αντώνιο Κασαπίδη του Ιωάννη, 

13) Κωνσταντίνο Βρασταμίνο του Αστέριου, 

14) Κωνσταντίνο Παστρικάκη του Κωνσταντίνου και 

15) Δημήριο Τσαμπίρη του Γεωργίου ότι σχετικά με τα γεγονότα της 7ης-4-2016 που διαδραματίσθηκαν στον Λιμένα Λακκίου της Λέρου από την άφιξη πλοίου το οποίο μετέφερε μετανάστες από νησί του Αιγαίου και είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διαπληκτισμού μεταξύ αυτών και των παραπάνω αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος δεν είχαν να κάνουν με τα πρόσωπα αυτών. 

Πράγματι υπήρξε αγανάκτηση εκ μέρους μας για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο νησί της Λέρου. Ζητούμε συγγνώμη στα πρόσωπα όλων των εγκαλούντων οι οποίοι έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύμφωνα με τις εντολές τους, και αποδοκιμάζουμε τις φράσεις οι οποίες ειπώθηκαν σε βάρος τους καθώς και την κίνησή μας για σύγκρουση μαζί τους. 

Κρίνοντας εκ των υστέρων τα πράγματα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπήρξαν απέναντί μας, απλώς προσπαθούσαν να εκτελέσουν εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους καθήκον.

Επίσης δηλούμε ότι τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπο του τέως Λιμενάρχη Λέρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου τη 16η-4-2016 δεν είναι αληθή και λέχθηκαν υπό την επήρεια των δραματικών γεγονότων στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τιμούμε το πρόσωπο του κ. Λιμενάρχη και των λοιπών συνυπηρετούντων Στελεχών στο Λ/Χ Λέρου

Εν τέλει υπό το κράτος της ψυχικής φόρτισης δεν επιδοκιμάζουμε τη συμπεριφορά μας στα πρόσωπα των παραπάνω Στελεχών του Λιμενικού Σώματος εκφράζοντας τη δημόσια δήλωσή μας για αποδοχή της συγγνώμης μας και την αποκατάσταση της κοινωνικής γαλήνης.

Λέρος, 22 Σεπτεμβρίου 2020
Οι Δηλούντες».

ΠΗΓΗ: https://www.rodiaki.gr/article/468191/zhtoyn-syggnwmh-gia-ta-epeisodia-poy-eginan-se-baros-limenikwn

Σχετικά Άρθρα