ΛΕΡΟΣ:ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

by LerosReport

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μέλος του Δ. Σ. και μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Τσαχουργιανίδης Αναστάσιος ξεκαθάρισε το ποιος ευθύνεται για τα 50 τεστ που δεν παραλήφθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Η ανάρτηση του στο facebook:

Καλησπέρα.

Σχετικά με δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί από την ΕΙΘΕΛ και για αποφυγή παρεξηγήσεων θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω ως μέλος του Δ. Σ. και μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

1) Το Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου διαθέτει δύο (2) μηχανήματα μοριακής ανάλυσης στα οποία και ελέγχει ύποπτα δείγματα για covid-19.

2) Δείγματα που έγκειται στα πλαίσια προ εγχειρητικού ελέγχου αποστέλλονται – κάθε Τρίτη και Πέμπτη- από το Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου στο εργαστήριο του ΕΚΕΑ ή του ΠΓΝ Αττικόν μέσω σύμβασης που έχει συνάψει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα με πιστοποιημένη εταιρεία μεταφοράς βιολογικού υλικού (Γενική Χημική Εφαρμογών ΕΠΕ) και δίχως να έχει δημιουργηθεί – παρατηρηθεί μέχρι σήμερα το παραμικρό πρόβλημα.

3) Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο μετέβη στη νήσο Λέρο προκειμένου να διεξάγει σχετικά τεστ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

4) Ένεκα του γεγονότος πως τη Δευτέρα δεν υπάρχει προγραμματισμένο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Πειραιά ζητήθηκε να διατηρηθούν τα δείγματα- που είχαν συσκευαστεί σε κουτί- από στελέχη του τοπικού ΕΟΔΥ -σε ψυγείο του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου μας κάτι που πράξαμε ενώ παράλληλα μεριμνήσαμε έτσι ώστε να παραδοθεί αυτό (κουτί)την Τρίτη στο πλοίο της εταιρείας Blue Star Ferries όπου θα έπρεπε να είχε παραληφθεί από μέλη του ΕΟΔΥ Αττικής στο λιμάνι του Πειραιά.

Τσαχουργιανίδης Αναστάσιος

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ. Θ. – Γ. Ν. – Κ. Υ. Λέρου.

Σχετικά Άρθρα