Δώδεκα μέρες “ξεχάστηκαν” στο πλοίο τα δείγματα για Covid19 από τη Λέρο

by LerosReport

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών κρατικού θεραπευτηρίου νοσοκομείου Λέρου

Η ένωση γιατρών του κρατικού θεραπευτηρίου νοσοκομείου Λέρου  με ανακοίνωσή της καταγγέλει πως επί 12 μέρες βρίσκονταν “ξεχασμένα” τα δείγματα για covid19 από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ μέσα στο πλοίο της γραμμής! 

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής: 

Το Σάββατο 31/10/2020 παραδόθηκε από το πλοίο της γραμμής στο Κ.Υ. Πάτμου , κατά λάθος , κιβώτιο που περιείχε βιολογικό υλικό 50 περίπου  δειγμάτων προς εξέταση για ανίχνευση του ιού  SARS-COV-2, με έκπληξη είδαμε ότι το υλικό αυτό είχε παρθεί   στις 19/10/2020 από υπαλλήλους του Ε.Ο.Δ.Υ και αφορούσε ασθενείς μας στην Λέρο του ψυχιατρικού τομέα, του Π.Ι.Κ.Π.Α και του γηροκομείου .

Προφανώς το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος.

 Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του Ε.Ο.Δ.Υ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου  Λέρου  για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας,  είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό ».

Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ  αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου.

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας

Γ. Τσουκαλάς                                                                     Β. Θεοτοκάτου

Rodiaki.gr

Σχετικά Άρθρα