Μήνυμα για τα 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, από το Βουλευτή Δωδ/σου Ιωάννη Παππά.

by LerosReport

Σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Τη Δημοκρατία, την οποία έφερε στην Ελλάδα ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, την υπηρέτησε, την υπηρετεί και θα συνεχίζει να την υπηρετεί η μεγάλη-φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, η Ελευθερία και η Δημοκρατία, βασικές αρχές της Παράταξής μας, είναι οι φάροι που λάμπουν για εμάς τους νεότερους με σκοπό τη συνέχιση της ιστορίας και των ιδεωδών τόσο της Πατρίδας όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουμε ιερό καθήκον, γι’ αυτούς που πέρασαν και γι’ αυτούς που θα έρθουν, να υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο και να ενισχύσουμε το Δημοκρατικό Πολίτευμα και τον Κοινοβουλευτισμό αλλά και όσα αυτά πρεσβεύουν.

Πριν ένα περίπου χρόνο, δόθηκε ισχυρή λαϊκή εντολή στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κυβερνήσουν τη χώρα. Ένα χρόνο μετά, η διακυβέρνηση έχει αποδώσει καρπούς στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, σε θέματα υγείας και στα εθνικά θέματα, αποδεικνύοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, όσοι είναι υπέρ των σκοτεινών διαπραγματεύσεων, των συγκαλύψεων των λαθών τους και των προσωπικών επιθέσεων.

Τέλος, τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο σημαντικό είναι να ζούμε σε μια σύγχρονη, αστική Δημοκρατία. Σήμερα που η χώρα μας γιορτάζει 46 χρόνια απρόσκοπτης δημοκρατικής ζωής, στην Τουρκία, το καθεστώς του ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν, κάνει φιέστες σκοταδισμού και μισαλλοδοξίας, μετατρέποντας την Αγιά Σοφία, ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο και μνημείο-σύμβολο της χριστιανοσύνης, σε τζαμί, αποδεικνύοντας μας με αυτόν τον τρόπο, πως καθεστώτα μη δημοκρατικά, που δεν έχουν στο επίκεντρο τους τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, είναι ανάξια να σεβαστούν βασικές πολιτιστικές και πανανθρώπινες αξίες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment