Παράταση των επιταγών και ζητήματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα, τα θέματα που έθεσε η Μίκα Ιατρίδη στις συναντήσεις της με τον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Υφυπουργό Οικονομικών.

by LerosReport

«Το ζήτημα της παράτασης των επιταγών όλων των επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα και η χρηματοδότηση τους είναι θέματα που έχω θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα.

Είναι θέματα για τα οποία εκφράζουν την αγωνία και τους προβληματισμούς τους οι συμπατριώτες μου επιχειρηματίες, στους οποίους στηρίζεται η τοπική μας οικονομία.

Συζήτησα και σήμερα με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σκυλακάκη για τα ζητήματα αυτά, για τα οποία μελετώνται λύσεις ώστε να στηριχθούν σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση όσοι το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τα παραπάνω σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη ύστερα από τις νέες συναντήσεις της με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στις οποίες επανάφερε τις προτάσεις της για το ζήτημα της παράτασης των επιταγών όλων των επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση τους, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία τους στηρίζεται στον τουρισμό και, αναπόφευκτα έχουν πληγεί από το γεγονός ότι έχουν να λειτουργήσουν, ουσιαστικά, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Περαιτέρω, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθόλου τουριστική κίνηση στα νησιά, με συνέπεια όσες επιχειρήσεις ανοίξουν για την τουριστική περίοδο θα είναι, αντικειμενικά, εξαιρετικά δύσκολο για αυτές να έχουν τα περσινά έσοδα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε ακόμη και στο ζήτημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ζητώντας την κατά προτεραιότητα ενίσχυση των ακριτικών νησιωτικών επιχειρήσεων και για εθνικούς λόγους.

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment