Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τους εκπροσώπους των ταξί στη Ρόδο για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους

by LerosReport

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ταξί στη Ρόδο είχε η Μίκα Ιατρίδη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με δεδομένη την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στον τουρισμό, παρουσία του προέδρου του Μεταφορικού Συνεταιρισμού, κ. Σάββα Χατζηγεωργίου, του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, κ Θεοδόση Καστανίδη, και μελών των Δ.Σ.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των ταξί αναφέρθηκαν στην απουσία των τουριστών λόγω της πανδημίας και στο γεγονός ότι έχουν να δουλέψουν ουσιαστικά από τον προηγούμενο Οκτώβριο, μήνας που ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος. Στη συνάντηση επισημάνθηκε και ότι πολλοί συνάδελφοί τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και κάλεσαν την Κυβέρνηση να μελετήσει επιπλέον μέτρα στήριξης.  

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σχολιάστηκε θετικά η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών να περιλάβει και τα κόμιστρα των ταξί στη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, στις μεταφορές προσώπων.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Είχα μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ταξί, για τα ζητήματα που τους απασχολούν, και το αμέσως επόμενο διάστημα θα τα μεταφέρω και θα τα συζητήσω με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Είναι προφανές ότι και ο κλάδος των ταξί αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα, όπως η έλλειψη μεταφορικού έργου, που οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού και την απουσία των τουριστών στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γενικότερα.

Σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση είναι σημαντικό να ακούμε τη φωνή κάθε επαγγελματικού κλάδου και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Για το ζήτημα των μεταφορών, η μείωση του ΦΠΑ για τη μετακίνηση προσώπων από το 24% στο 13%, είναι μια πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο, η οποία οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων και των κομίστρων.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές, όπου μπορεί, γιατί με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα αλλά και όσους ασχολούνται με τον μεταφορικό τομέα. Η προσπάθεια για την αναδιάταξη της οικονομίας μας είναι σε πλήρη εξέλιξη».

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment