ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ_ ΔΤ|«Σύσκεψη του Προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τον Γ.Γ. Υποδομών για την υλοποίηση τεχνικού έργου στο έργο Καστελλόριζο»

by LerosReport

Σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη είχε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, με αφορμή την προκύρηξη του διαγωνισμού από το Υπουργείο για το έργο «Αποκατάσταση λιμενικής υποδομής παραλιακής ζώνης Μεγίστης για την αποτροπή άμεσου κινδύνου», προϋπολογισμού 3.900.000€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε ουσιαστικός διάλογος επί της προτεινόμενης μελέτης και συζητήθηκε η δυνατότητα βελτιώσης των παρεμβάσεων χωρίς όμως να υπάρξει απόκλιση από το αρχικό πνεύμα της πρότασης.
Ο κ. Καραγιάννης εκφράστηκε θετικά για τις προτάσεις του κ. Γιαννικουρή για την μορφολογική ένταξη των παρεμβάσεων αλλά και για τη βέλτιστη αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, ενώ δεσμεύθηκε εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ότι θα εξασφαλισθεί ο αναγκαίος χρόνος για τη βελτίωση της μελέτης, τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα της υλοποίησης του έργου.
Στο πλαίσιο της βελτίωσης και της συμπλήρωσης των μελετών το Υπουργείο προτίθεται να καλέσει το ΕΜΠ – το οποίο έχει ήδη δηλώσει την διάθεση προσφοράς προς το Καστελλόριζο – για τις τεχνικές οδηγίες και την υψηλή εποπτία με έμφαση στην ακτομηχανική διερεύνηση και την βελτίωση της λιμενικής μελέτης των κρηπιδωμάτων.
Το Καστελλόριζο παραμένει ένας εμβληματικός τόπος με συμαίνουσα σημασία για την χώρα μας. Η υλοποίηση έργων υψηλού εθνικού συμβολισμού που προσδίδουν προστιθέμενη αξία είναι σημαντική για την πρόοδο των νησιών μας. Μέλημα όλων είναι η θωράκιση του έργου και ένα αποτέλεσμα αντάξιο της σημασίας και της εμβληματικότητας του νησιού.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη που έλκει την καταγωγή της από το Καστελλόριζο, η οποία έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την υποστήριξή της προς το ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.

Σχετικά Άρθρα