Τσαμπαλάκης: Ο Δήμαρχος Πάτμου είναι αλαζόνας και αντιδημοκρατικός.

by LerosReport

Με μια επιστολή – απάντηση ο πρώην αντιδήμαρχος Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης μας ενημερώνει για το πως έφτασαν σε ρήξη των σχέσεων τους που είχε σαν αποτέλεσμα την παύση του κυρίου Νικήτα Τσαμπαλάκη από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Αθλητισμού.

Παρακάτω η επιστολή παύση του κυρίου Νικήτα Τσαμπαλάκη από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Αθλητισμού:

Η απάντηση του Νικήτα Τσαμπαλάκη:

Πάτμος, 17 Μαΐου 2021

Προς: 1. Δημότες Πάτμου

2. Δημοτικούς Συμβούλους Πάτμου

Κοιν.: κ. Δήμαρχο Πάτμου

Αγαπητοί συνδημότες,

     Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και να επικοινωνήσω μαζί σας τις σκέψεις μου, μετά την αιφνίδια και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Aυτοδιοίκησης πανελλαδικώς, δημόσια αποπομπή μου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του νησιού μας, στην οποία προέβη ο Δήμαρχος την νύχτα της 11ης Μαΐου 2021. Σεβόμενος την ιδιαίτερη κατάσταση της υγείας του, θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή μετά το πέρας των πέντε αυτών ημερών, να θέσω τους προβληματισμούς μου.

     Μετά την προσβλητική και απαξιωτική κίνηση προς το πρόσωπό μου, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αιφνιδιασμός ήταν ο στόχος του, και ενώ όλοι γίναμε αποδέκτες της αντιδημοκρατικής αντίληψης του και της αλαζονικής αγένειας που επέδειξε, εγείρονται εύλογα πολλά ερωτήματα, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά διαδραματίζονται πριν την επίσημη έναρξη μίας ακόμη απαιτητικής τουριστικής σεζόν.

  • Ο τρόπος και η χρονική στιγμή της ημέρας. Γιατί επιλέχθηκε να γίνει η παύση μου νύχτα και με τόσο προκλητική γραφή; Αν αυτή η βιασύνη δε δηλώνει θυμό και εμπάθεια προς το προσωπό μου, τότε τι μπορεί να δηλώνει;
  • Ποιο πλαίσιο εργασίας και φυσικής παρουσίας εννοεί ο Δήμαρχος, όταν εδώ και δύο χρόνια, πιέζω και έχω ζητήσει επανειλημμένως τη δημιουργία τουριστικού γραφείου, ώστε να έχω και εγώ φυσικό χώρο εργασίας;
  •  Χωρίς γραφείο, λοιπόν, και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, σε όλες τις υπηρεσίες οι υπάλληλοι εργάζονται με τη μέθοδο της τηλεργασίας και της τηλεδιάσκεψης, όπως βέβαια γίνονταν και όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί ο Δήμαρχος δεν το αναφέρει αυτό;
  • Αλλά να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου στον εαυτό μου και να αναρωτηθώ, οι ενέργειες και οι αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Παιδείας και Αθλητισμού εν τέλει γίνονται καθήμενος σε μία καρέκλα; Θα συμφωνήσω με το Δήμαρχο ότι είμαστε αιρετοί και είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας, γι’ αυτό και το λειτούργημά μας δεν έχει το τυπικό 8ωρο ενός δημοτικού υπαλλήλου, αλλά το 24ωρο ενός εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου που είναι δίπλα στους συνανθρώπους του, πράγμα το οποίο κάνω όλα αυτά τα χρόνια.
  • Όσον αφορά τη διάθεσή επικοινωνίας και συνεργασίας, ξεχνάει προφανώς ο κ. Δήμαρχος πως ήταν εκείνος ο οποίος προέβη σε σημαντικές αποφάσεις – καθοριστικές για τη συνέχεια του δημοτικού έργου, χωρίς ποτέ να ενημερώνει εμένα και την παράταξή μου. Επεδίωξα πολλές φορές να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας στη συνεργασία μας, αλλά πάντα έβρισκα έναν τοίχο, ωσάν να εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λυπάμαι πολύ περισσότερο, διότι λησμονήθηκε  πως ο πατμιακός λαός μας εμπιστεύτηκε ως μία ομάδα που, αφήνοντας πίσω νοοτροπίες παρελθόντος, θα συνεργαζόμασταν δημιουργικά και αρμονικά για τα νησιά μας και τους συμπολίτες μας. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας «Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργητεθέντος».
  • Οι κατηγορίες του για αργομισθία, αδιαφορία και ελλιπή φυσική παρουσία, πώς συνάδουν με το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Πάτμος έχει αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας;
  • Αν οι ενέργειες μου είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξή και προβολή μου, ποιο είναι το πρόβλημα του Δημάρχου; Ο ίδιος δεν αναφέρει να είμαστε καλύτεροι και πιο παραγωγικοί προς όφελος των νησιών μας; Δε θέλει ικανούς και δημιουργικούς συνεργάτες, ασχέτως παρατάξεων και χρωμάτων, όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει;
  • Γιατί τονίζεται συνέχεια η λέξη «έμμισθος» Αντιδήμαρχος; Να υπενθυμίσω ότι είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος διορισμένος μέσω ΑΣΕΠ στο ΚΥ Πάτμου με μισθό που ξεπερνάει αυτόν του Αντιδημάρχου. 
  •  Γιατί η παύση μου έγινε ακριβώς μία μέρα μετά την, κατά πλειοψηφία ψήφιση της πρότασης μου για μέλος διοικούσας επιτροπής του ΚΥ, Αντιδημάρχου κ. Ειρήνης Κανιαρού; Γνωρίζει ο Δήμαρχος τι σημαίνει στην πράξη, η πλειοψηφία; Προφανώς οι δημοκρατικές διαδικασίες ενοχλούν.
  • Γιατί πολλές φορές ο Δήμαρχος δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά μου ή δεν απευθύνθηκε σε μένα να ασχοληθώ επισταμένως με κάποιο θέμα των αρμοδιοτήτων μου; Ποιες είναι οι αλλεπάλληλες προσπάθειες για τη βελτίωση του πλαισίου εργασίας, που αναφέρει στην επιστολή;

      Συμπερασματικά, το μόνο που προκύπτει από τα επιχειρήματα αποπομπής μου είναι ανακολουθίες, αντιφάσεις και σύγχυση.

      Συνοψίζοντας, θέλω να τονίσω ότι σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, οι οποίες συζητιούνται και είναι σεβαστές από την αντίθετη πλευρά. Άλλωστε η πλειοψηφία αποφασίζει, όπως και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, στο νησί μας, καθόρισε το αποτέλεσμα, στο οποίο συνέβαλα και εγώ με την παράταξή μου, με προσωπικό αγώνα και κόπο. Είμαστε αιρετοί για να βοηθούμε όμως τους συνδημότες μας, το νησί μας και να προχωρούμε μπροστά ακολουθώντας την καλύτερη δυνατή λύση και επιλογή χωρίς παρωπίδες και απολυτότητα.

      Με την παρούσα δεσμεύομαι προς τους συμπολίτες μου και τους αξιότιμους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι καθημερινά, όπως έκανα άλλωστε έως σήμερα, για τον τόπο μας και για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο. 

      Εν κατακλείδι, με χαρά ανακοινώνω ότι επιστρέφω στα καθήκοντά της εργασίας μου στο ΚΥ Πάτμου και θα βρίσκομαι πάντα στην υπηρεσία των δημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της τουριστικής επιτροπής που πάντα με προοδευτική οπτική στήριξαν τις πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών μας και στάθηκαν άξιοι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας. Επίσης ευχαριστώ τους υπηρεσιακούς του Δήμου Πάτμου που ήταν πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Η παράταξή μας «Η Πάτμος Μπροστά» με τα αιρετά της μέλη κι εμένα προσωπικά συνεχίζει ακάθεκτη και μένει πιστή σε όσα εξήγγειλε προεκλογικά και παραμένουμε παρόντες στις εξελίξεις του Δήμου μας, που μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Μετά τιμής

Τσαμπαλάκης Νικήτας

Δημοτικός Σύμβουλος Πάτμου – Επικεφαλής παράταξης « Η Πάτμος Μπροστά»

Σχετικά Άρθρα