Βυθίστηκε το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ

by LerosReport

Βυθίστηκε τελικά το σκάφος  «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» της ΑΝΕΚ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την  Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με τρεις επιβαίνοντες (δύο άνδρες, μια γυναίκα) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας.

Τα 3 άτομα που επέβαιναν του σκάφους, μετά την επέκταση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν στη θάλασσα κρατώντας ένα σωστικό  μπαλόνι και περισυνελέγησαν από σκάφος που βρέθηκε στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στο τοπικό ιατρείο στο Κουφονήσι για τις πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Όλοι είναι καλά στη υγεία τους και για προληπτικούς λόγους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Σύρου.

Στο σημείο όπου βρισκόταν το φλεγόμενο σκάφος επιχείρησαν   πλωτά σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη, χωρίς όμως να καταφέρουν να το σώσουν με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Να σημειώσουμε ότι το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» αναχώρησε 1 Νοεμβρίου 2020 Κυριακή 11.00 το πρωί από το λιμάνι της Καλύμνου με προορισμό τον Πειραιά για την ετήσια  συντήρηση.

Παραθέτουμε φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος από τα Κουφονήσια που συμμετείχε με το σκάφος στην κατάσβεση της φωτιάς.

ellinikiaktoploia.net

Σχετικά Άρθρα