ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 για το νησί της Λέρου

by LerosReport

Σήμερα παρουσιάστηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό. Ο χάρτης αυτός έρχεται να συμπληρώσει την πληροφορία που παρέχεται μέσω του covid19.gov.gr και θα αρχίσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα 13/10.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον νέο ψηφιακό χάρτη για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ ανά περιοχές στην Ελλάδα, ανέφερε ποιες περιοχές βρίσκονται στο «Πορτοκαλί». Καμία δεν βρίσκεται για την ώρα στο «Κόκκινο».

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ο κ. Χαρδαλιάς στη συνέχεια τόνισε πως 26 περιφέρειες βρίσκονται στο επίπεδο ετοιμότητας, 25 σε κατάσταση επιτήρησης και 23 σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα η κάθε περιφέρεια. Μεταξύ άλλων ο Νομός Αττικής, τοποθετήθηκε στο επίπεδο 3, δηλαδή αυτό της αυξημένης επιτήρησης, το ίδιο επίσης και ο Πειραιάς, η Πέλλα, η Μύκονος, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ 13/10 ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment