Κλείνουν τα εμπορικά από Τετάρτη – Καραντίνα 14 ημερών για επισκέπτες

by LerosReport

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και άλλων καταστημάτων που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, την αναστολή του μέτρου του δακτυλίου έως το τέλος Μαρτίου και καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Αναστέλλεται επίσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Η κ. Πελώνη σημείωσε την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και επισήμανε ότι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. «Όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός τα δύσκολα είναι μπροστά μας ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος, απαιτείται σοβαρότητα υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση» προειδοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Οι φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη.

«Τα σουπερ μάρκετ – φαρμακεία δεν θα κλείσουν. Δεν κλείνουν ακόμη τράπεζες ούτε πρατήρια» επισήμανε η κ. Πελώνη, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να μείνουν στους πολίτες.

Θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά παραβιάζουν τα μέτρα. Η ΠΝΠ προβλέπει καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν εντός δυο ημερών στοιχεία αποθεμάτων. Η μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Πηγή: SKAI.GR

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment