Κορωνοϊός-Ανησυχία:150 θετικά κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

by LerosReport

Στην δομή μεταβαίνουν ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ υποδοχής αιτούτων ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ανησυχία προκαλέι η δήλωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ότι θετικά κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωυτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κύριο Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Ολα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Στην δομή έσπευσαν ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ υποδοχής αιτούτων ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στις 13.00 στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννης Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

με τον εντοπισμό κρούσματος,πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment