Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Περιορισμός κυκλοφορίας στην παραλιακή Πάτρας και Βόλου

by LerosReport

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη δομή μεταναστών στην Ριτσώνα, συνεχίστηκαν οι ιχνηλατήσεις και τα δείγματα που λήφθησαν ήταν αρνητικά.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη δομή μεταναστών στην Ριτσώνα, συνεχίστηκαν οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ στις επαφές του κρούσματος, ωστόσο τα δείγματα που λήφθησαν ήταν αρνητικά.

Για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται πλέον στην προβλήτα Ε12, είπε ότι οριστοκοποιήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την εκκένωση του πλοίου από τους μη νοσούντες. Μέχρι το βράδυ θα μεταφερθούν οι αρνητικοί σε 3 ξενοδοχεία όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως τα 2 αμφιλεγόμενα κρούσματα επανεξετάστηκαν και βγήκαν και αυτά αρνητικά, επομένως ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 261.

Από τα 261 αρνητικά δείγματα, οι 31 Έλληνες θα παραμέινουν μέσα στο πλοίο ως πλήρωμα υποστήριξης.

Συνολικά από τα θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό, η μεγάλη ομάδα είναι 65 Τούρκοι υπήκοοι, 16 Ουκρανοί, 17 Ινδονήσιοι, 5 Έλληνες, 6 Ουζμπεκιστανοί, 2 Μολδαβοί, 2 Κουβανοί, 1 Βούλγαρος, 2 υπήκοοι ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από Λευκορωσία. Οι νοσούντες θα παραμέινουν στο πλοίο σε καραντίνα 14 ημερώ.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περιορισμό κίνησης των πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 2μμ – 8 το πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα για όλο το 24ωρο. Η απόφαση αφορά τις περιοχές «Νότιο Πάρκο» και «Πλαζ Αγιάς», με τα μέτρα να τίθενται σε ισχύ, από το Σάββατο.

Αντίστοιχα, αποφασίστηκε να κλείσει και η παραλιακή ζώνη του Βόλου, ο πεζόδρομος, από τη Δευτέρα 6/4 και για 14 ημέρες, από τις 12μμ – 8 το πρωί της επόμενης ημέρας και τα Σαββατοκύριακα όλο το 24ωρο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment