Πλεύρης: Δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα το φθινόπωρο

by LerosReport

Αισιόδοξος ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρξει ανάγκη επιβολής νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας -και αν χρειαστούν κάποια θα είναι ήπια- εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός έκανε έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν ακόμη από τη βαριά νόσηση. 

Αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια, είπε πως η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Όμικρον και ακόμη πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5.

Εξέφρασε δε την ελπίδα τα εν λόγω εμβόλια να είναι διαθέσιμα εντός του έτους.

Για το αν θα χορηγηθούν σε διευρυμένες ομάδες πληθυσμού εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, του EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην ευλογιά των πιθήκων, λέγοντας πως παρελήφθησαν χθες 2.300 δόσεις εμβολίων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

Πηγή:https://www.e-radio.gr/post/215644/pleyris-den-tha-xreiastei-na-pame-se-metra-to-fthinopwro

Σχετικά Άρθρα