Σειρά επαφών και συσκέψεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς στην Κω

by LerosReport

Την Κω επισκέφτηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάςσυνοδεύοντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, έχοντας επιπλέον και συναντήσεις με φορείς του νησιού αλλά και πλήθος συμπολιτών για τα προβλήματα του νησιού.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Επαρχείο της Κω, όπου συνομίλησε με τον Έπαρχο κ. ΙωάννηΚαμπανή καθώς και το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω κ. ΘεοδόσηΝικηταρά́, τον Αντιδήμαρχο κ. ΑβρίθηΠαναγιώτη και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, κ.Μωρέ Μιχάλη.

Συνομίλησε με τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, με τον οποίο έθιξαν το ζητήματα της αποκατάστασης των εκκλησιών του νησιού μετά το σεισμό του 2017.

Είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί την Καρδάμαινα, όπου συνάντησε τον κ. Χρυσόπουλο Ηλία μέλος του ΔΣ νοσοκομείου Κω, τον κ. Γεώργιο Ψυρή κοινοτικό́ σύμβουλο Καρδάμαινας και τον κ. Κρητικό ΙωάννηΑντιπεριφερειάρχηΠαιδείας.

Συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή́ του προαναχωρησιακούκέντρουκράτησηςαλλοδαπών Κω, Αστυνόμο Β’ ΜπράβοΒασίλειο, με τον διοικητή́ τμήματοςδιαχείρισηςμετανάστευσηςΥπαστυνόμο Α’ ΘεοδωρακόπουλοΚωνσταντίνο, με τον ΤΟΣΚΕΔΠ ΚΩ Αν/χη (ΠΖ) ΜειμερίνηΝικόλαο και την προϊσταμένηυπηρεσίαςασύλουτμήματοςσυντονισμού́ Ευγενία Αδάμ.

Επιπλέον είχε συσκέψεις εργασίας με την πρόεδροΞενοδόχων Κω κυρία ΣβύνουΚωνσταντίνα, αναφορικά με το πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος. Αλλά και με τα μέλη του ΣΕΠΕ ΚΩ (Σύνδεσμος Εστίασης), όπως και  με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Κω κ. Χρυσόπουλο Αλέξανδρο.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς συνόδευε την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνηστην παρουσία της στην Κω, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο νησί τόσο για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις όσον αφορά στις ζημιές που έχουν υποστεί από τον μεγάλο σεισμό του 2017 όσο και για να ενημερωθεί για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία.

Την κ. Μενδώνη συνόδευαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Κρητικό και τον Έπαρχο Γ. Καμπανή, ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, η συνεργάτιδά της Άννα Παναγιωταρέα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μάνια Μιχαηλίδου  η πρόεδρος του Βακούφ, ΕλβάνΚοτζαογλάν και στελέχη της υπηρεσίας της Αρχαιολογίας Κω, καθώς και Διευθυντές του ΥΠΠΟ.

Η υπουργός επισκέφθηκε αρχαιολογικούς χώρους, τεμένη και τα Επτά Βήματα στον Άγιο Ιωάννη (Παλιό κοιμητήριο), για το οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αναστήλωσης.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Κυβέρνηση, θα τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει, ώστε τη νέα σεζόν να λειτουργήσουν οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι

Η προβολή και η αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς μας καθώς και η συντήρηση των μνημείων των νησιών μας έχει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς επισκέψεις τόσο της Υπουργού αλλά και άλλων στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού στα Δωδεκάνησα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment