Σύσκεψη, ενόψει της τουριστικής περιόδου, για την ετοιμότητα του Νοσοκομείου Ρόδου της Μίκας Ιατρίδη με το Διοικητή, κ. Ρουμάνη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων, Δρ. Καραταπάνη

by LerosReport

Σύσκεψη με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόριο Ρουμάνη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων και Συντονιστή Διευθυντή της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, Δρ. Στέλιο Καραταπάνη, είχε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την ενίσχυση και ετοιμότητα του Νοσοκομείου Ρόδου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, εν μέσω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε ότι το Νοσοκομείο Ρόδου αξιοποιεί στο βέλτιστο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του, με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να έχουν επιδείξει αυταπάρνηση και πλήρη ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κατάστασης.

Περαιτέρω, λόγω των έκτακτων συνθηκών και αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού και η αναμενόμενη έναρξη της τουριστικής περιόδου, συζητήθηκε, πέρα από τα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας που έχει ήδη λάβει η Κυβέρνηση, η αναγκαιότητα της αύξησης των κρεβατιών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και η περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

Συζητήσαμε με τον κ. Ρουμάνη και τον Δρ. Καραταπάνη μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε ενίσχυση του συστήματος υγείας με την αύξηση των διαθέσιμων κρεβατιών στις ΜΕΘ και την έγκριση προσλήψεων σχεδόν 5000 γιατρών και νοσηλευτών.

Με συνεχή επαφή με τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το Νοσοκομείο Ρόδου να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου».

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment