Τα SOS για τις 4 Μαΐου: Όλοι οι κανόνες για μάσκες & αποστάσεις σε ένα βολικό σκονάκι

by LerosReport

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρήσουμε από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Η κυβέρνηση έδωσε πριν λίγο ένα επίσημο πίνακα που συνοψίζει όλους τους κανόνες ανά κατηγορία δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τις τελικές επίσημες οδηγίες για τα μέτρα δημόσιας υγείας, η υγιεινή των χεριών είναι το πρώτο μέτρο προστασίας, που αφορά όλους σε όλες τις συνθήκες. Αυτό περιλαμβάνει, ως γνωστόν, προσεχτικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αντισηπτικού.

Το δεύτερο αφορά την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ατόμων. Σε γραφεία, σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα (όπως σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων), νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπούς ανοικτούς χώρους όλοι πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου. Στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων, ενώ στους ανελκυστήρες θα πρέπει να τηρείται 40% πληρότητα.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό στην εστίαση, τα καταστήματα τροφίμων, αλλά για όσους χειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, τους ανελκυστήρες, τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής. Σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα το προσωπικό οφείλει να φοράει ιατρική μάσκα. Για το κοινό, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ανελκυστήρες, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα.

Ειδικοί κανόνες για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα καθοριστούν μετά τις 11 Μαΐου. , ενώ στον παρακάτω πίνακα προσδιορίζεται και ο αριθμός ατόμων ανά τ.μ. ανά κατηγορία χώρου και καταστημάτων.

ΠΗΓΗ: E-RADIO

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment