Βρετανία-Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

by LerosReport

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο St Thomas’ στο Γουέστμινστερ έχει μεταφερθεί ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής λόγω επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του απογεύματος, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να πάρουν την απόφαση περίπου στις 7 το βράδυ τοπική για μεταφορά του στην εντατική.

Πιστεύεται ότι η απόφαση λήφθηκε ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής του πρωθυπουργού εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, όπως τις μετέδωσε το Sky News, ο κ. Τζόνσον έχει τις αισθήσεις του και δεν έχει χρειαστεί άμεσα τη βοήθεια αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τζόνσον έχει ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ως τον πρώτο τη τάξει υπουργό, να τον αντικαταστήσει όπου είναι αναγκαίο.

Αναφέρεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαίρετη περίθαλψη και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και αφοσίωσή τους.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment