ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ν. Σαντορινιός: Ζητείται η επέκταση των μέτρων που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό»

by LerosReport

Όπως με έμφαση τονίστηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στα εποχιακά επαγγέλματα πρέπει να βρουν το Κράτος αρωγό τους σε αυτή την Κρίση. Η τακτική της στήριξης με το σταγονόμετρο που ακολουθεί η Κυβέρνηση, μόνο περισσότερο ανασφάλεια στην κοινωνία και ασφυξία στην Οικονομία μπορεί να φέρει.

Στο πλαίσιο ανάδειξης των προβλημάτων στον κλάδο του Τουρισμούκαι με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Τουρισμού, Κατερίνας Νοτοπούλου,38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, για τους οποίους ακόμη δεν έχουν επεκταθεί τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Η Ερώτηση των βουλευτών απευθύνεται προς τα Υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται, η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό και επιφέρει δυσβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους απασχολούμενους στον κλάδο που φτάνουν τους 25.000. Η Κυβέρνηση με τον έως τώρα αποσπασματικό τρόπο λήψης των μέτρων δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία. Έτσι εκτός των ρυθμίσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που έληξαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2020, είτε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ ούτε καν γίνεται λόγος για δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας. Εκτός του πλέγματος στήριξης είναι και όσοι εργαζόμενοι δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων (π.χ. εργαζομένων με συμβάσεις μιας ημέρας)και οι οποίοι έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα αλλά και όσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους μένουν εκτός των επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας αλλά ούτε και η δυναμική την οποία θα έχει.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η αρμόδια Τομεάρχης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με τα υπομνήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων στον επισιτισμό ζητούν να επεκταθεί τώρα, χωρίς προυποθέσεις, η μέριμνα για αυτόν τον κλάδο, καθώς, όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που πλήττεται άμεσα και βάναυσα από τις επιπτώσεις της υγειονομικής αυτής Κρίσης.

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment