Τα Νοσοκομεία Κω και Λέρου εξοπλίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μηχανήματα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων (PCR)

by LerosReport

Γ. Χατζημάρκος: «Βελτιώνουμε την ασφάλεια ασθενών και εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας και δίνουμε το δικό μας ευχαριστώ στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής, έμπρακτα»

Δύο ακόμα μηχανήματα μοριακών εξετάσεων (PCR) παρέδωσε χθες, Τρίτη 12 Μαΐου 2020, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το Νοσοκομείο της Κω και το Νοσοκομείο της Λέρου. Τον εξοπλισμό, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από τον προϋπολογισμό της για την Υγεία, παρέλαβαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου, εκ μέρους των Νοσοκομείων, η μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Κω Ευγενία Παπαδόγκωνα και για το Νοσοκομείο Λέρου η τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων Μαριάννα Ιωαννίδου και η βιολόγος του Νοσοκομείου Lobstein Eglantine.

Πρόκειται για το δεύτερο και τρίτο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων που παραδίδει η Περιφέρεια στα Νοσοκομεία, καθώς το πρώτο παραδόθηκε μία ημέρα πριν στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ ακολουθούν ακόμα τέσσερα ακόμα μηχανήματα που θα κατανεμηθούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα εξοπλίσουν τα Νοσοκομεία της Σύρου, της Νάξου, της Σαντορίνης και της Καλύμνου.

«Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, παραδώσαμε δύο ακόμα μηχανήματα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων σε δύο νησιά της Περιφέρειας, από τα επτά που θα προσφέρουμε συνολικά, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ιατρούς και νοσηλευτές, υποστηρίζοντας με πράξεις το έργο τους και θωρακίζοντας τόσο αυτούς όσο και τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας» δήλωσε με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι γιατροί, που εξουσιοδοτήθηκαν από τα Νοσοκομεία τους να παραλάβουν το προσφερόμενο σύστημα και να εκπαιδευτούν, ευχαρίστησαν με τη σειρά τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον εξοπλισμό που τους παρέχει, αναβαθμίζοντας τόσο το επίπεδο της ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους στη δημόσια υγεία όσο και το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment