Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσεως από 1η Ιουλίου του 2021

by LerosReport

Την απόσυρση όλων των πλαστικών μίας χρήσης από 1η Ιουλίου του 2021 ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χθες το πρωί βρέθηκε στην παραλία του Σχινιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελλάδα χωρίς Πλαστικά μίας Χρήσης».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, η απόσυρση των πλαστικών από το Δημόσιο θα ξεκινήσει έξι μήνες νωρίτερα, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου του 2021.
«Δίνουμε στην αγορά τη δυνατότητα να “ξεστοκάρει”» έσπευσε να επισημάνει, με νόημα.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε την παροχή κινήτρων στους καταναλωτές για την ενίσχυση της ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών.
Έκανε δε λόγο για τη θέσπιση συμβολικού ανταποδοτικού τέλους σε όσους προχωρούν στην ανακύκλωση των γυάλινων φιαλών.

«Πιστεύουμε βαθιά σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς πρόκειται για μία πράσινη, φιλο-περιβαλλοντική πολιτική»  επεσήμανε, μεταξύ άλλων.
«Κάθε μέρα στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε ένα εκατομμύριο πλαστικά ποτήρια του καφέ» έσπευσε να προσθέσει, ενώ ανέφερε ότι το 85% των σκουπιδιών στη θάλασσα είναι πλαστικά, εκ των οποίων το 50% μίας χρήσεως.
«Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι λόγια, είναι έργα και προχωρούμε κάθε μέρα μπροστά: Απολιγνιτοποίηση, ηλεκτροκίνηση, εθνικό σχέδιο αναδασώσεων, απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment