Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά;

by LerosReport

“Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.”

Όπως σωστά επισημαίνει η Κατερίνα Εμμανουήλ :
“Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να υπάρχει επιπλέον μέριμνα για όσους εκπαιδευτικούς επιστρέφουν στα νησιά μας, από τους τόπους καταγωγής τους όπου βρίσκονταν…
Η λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας σε ό,τι αφορά στο διάστημα, που απαιτείται πριν την πρώτη επαφή των εκπαιδευτικών με τους μαθητές των σχολείων μας, είναι επιβεβλημένη”.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αρχής γενομένης με τη Γ’ Λυκείου στις 11/5, εκφράζει τους εξής προβληματισμούς:

  1. Πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα -από το Υπουργείο και τους συναρμόδιους φορείς- διευκόλυνσης για τη μετάβαση/επιστροφή των αναπληρωτών στους τόπους υπηρέτησης, ειδικά όσον αφορά τις νησιωτικές περιοχές. Με ποια διαδικασία θα μεταβούν στα νησιά οι συνάδελφοι, τη στιγμή που η απαγορεύεται η μετακίνηση εκεί για το γενικό πληθυσμό;
  2. Να διασφαλιστεί η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας στις σχολικές μονάδες (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.τ.λ.) δεδομένης της ανάγκης προφύλαξης τόσο των μαθητών/-τριών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στα ζητήματα αυτά, ούτως ώστε η επιστροφή στην κανονικότητα της εκπαίδευσης να γίνει με τους επιβαλλόμενους από τις περιστάσεις όρους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment