Σταϊκούρας: Αποζημίωση 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που κλείνουν “Καλύπτονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα” διευκρίνισε για τους εργαζόμενους ο Χρήστος Σταϊκούρας.

by LerosReport

“Καλύπτονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα” διευκρίνισε για τους εργαζόμενους ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας επειδή οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 800 ευρώ τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Η αποζημίωση έχει διάρκεια 1,5 μήνα από 15 Μαρτιου έως 30 Απριλίου.

“Καλύπτονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα” διευκρίνισε για τους εργαζόμενους ο Χρήστος ΣταΊκούρας. Το μέτρο κοστίζει 400 εκατ. ευρώ, και αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους.

Η ενίσχυση των 800 ευρώ αφορά αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ θα υπάρξει και επιδότηση ενοικίου.

Οι επιχειρήσεις που προχωρήσουν σε μείωση των θέσεων εργασίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μείνουν έξω από τα μέτρα που θεσπίζουμε σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment